Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

dec 23, 2023 | 17:00

Támogatói jegy
A Zsámbéki Zsöllyekert egész évben várja a Kedves Nagyérdemű Publikumot!

2023. december 23., szombat, 17 óra
Fabók Mancsi Bábszínháza: Ha betér az Égi Király

Ősi, kincses hagyományokra visszatekintő betlehemes játékunkat bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval ajánljuk a kedves nagyérdemű figyelmébe.

„Öregapámtúl hallottam, hogy jeles ünnep alkalmával – amennyiben kellőképpen felkészült, megfényesedett a test és a lélek – Ég a Földdel összeér. S a Mennyeknek kapuján olyankor bélátni. Úgy mesélte, hogy egyenest az Úristen szeme közi lehet olyankor nézni!

No, de emlékezzünk csak: hogy es vót ez a bizonyos születés történet, jó néhány évvel ez előtt? Egyszer volt, hol nem volt, túl a zord üveghegyeken, még az Óperenciás tenger jégtábláin es túl, éppen ott, ahol a kurta farkú malacka fagyott földet túr, ahol kidőlt kemencének bedőlt oldala es havas volt, s ahol a vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncába odafagyott a kicsiny, fehér bolha – ott volt egy mély álomba merült, sötét világ…”

A Helyfoglalásról:
Az előadás megkezdése előtt helyben, készpénzben támogatói jegy váltható. A játék megtekintéséhez online helyfoglalás szükséges.
Helyeiket 4 héttel az előadás napja előtt kezdhetik el lefoglalni az itt megjelenő űrlapon, fél órával az előadás megkezdése előttig.

Részletek

Dátum:
dec 23, 2023
Időpont:
17:00
Összeg:
Támogatói jegy
Esemény kategória:

Helyszín

Zsámbéki Zsöllyekert
Zártkert 3413/1.
Zsámbék, 2072 Magyarország
+ Google Térkép