Skip to content Skip to footer
meselo_meheszet_zsambeki_zsollyekert
Zsámbéki méhes

Mesélő méhészet

Méhészeti szezonban, áprilistól szeptember végéig, méhészetem kapuja nyitva áll az érdeklődő kisebb csoportok, iskolai osztályok, táborozó fiatalok, pedagógus közösségek… stb előtt.

Előre egyeztetett időpontban az ide látogatóknak lehetősége nyílik közelről bepillantani a méhek lenyűgöző életébe.

4-5 fős csoportokban, méhészruhába öltözve, kaptárt bontunk.

Ez idő alatt a csoportok többi tagjai méhviaszgyertyát készítenek, illetve mézet csapolnak (amelyeket haza is vihetnek), vagy csak egyszerűen hallgatják a méhek zöngését a ligetes gyümölcsöskert fáinak árnyékában, a méhitató mellett.

Igény szerint a méhészkedést bábelőadás zárhatja, Fabók Mancsi Bábszínháza előadásainak repertoárjából tetszés szerint választva.

zsambeki_zsollyekert_2
Zsöllyekert új
asztalra

Kistermelői Vendégasztal

Zsöllyekertünk teraszán termelői vendégasztallal is várhatjuk a hozzánk látogatókat.

Különlegessége az itt termelt mézeinknek, hogy a pergetéskor már azonnal, kaptármelegen szűrjük, így elkerüljük a melegítést. Az ilyen formán, hidegen kezelt méz megőrzi minden beltartalmi értékét.

Örömömünkre szolgál, hogy eme eljárás mind a vevők, mind pedig a méhész szakma elismerését is kiérdemelte. Az elmúlt években Magyarország legnagyobb méhészeti megmérettetésén, a Gyulai Mézfesztiválon mézeink több ízben arany- ezüst és bronz minősítést kaptak.

Természetesen mézeink helyben megvásárolhatóak, kérem érdeklődjenek elérhetőségeinken.

Mesélő Méhészet

Kapcsolat

2072 Zsámbék, Zártkert 3413/1

Kérjük, hogy autójukat minden esetben a Zsámbéki Romtemplom melletti „Zsámbéki Temető Parkolóban” hagyják, s onnan gyalogosan közelítsék meg szabadtéri színterünket. Megértésüket köszönjük.