Skip to content Skip to footer
színházunkról

Fabók Mancsi Bábszínháza

Vándorszínházunkkal 2009 óta járjuk keresztül- kasul az országot, s az egész Kárpát- medence magyarlakta településeit.

Előadásaink szinte minden esetben a magyar népmesék, népballadák és népénekek vagy klasszikus magyar irodalmunk forrásaiból táplálkoznak.

Hiszünk abban, hogy e régmúltban gyökerező hagyatékok üzenete, tudása és humora a mai kor embere számára is megélhető, lélekemelő élménnyé válhat. Játékainkban megidézzük a régi mesemondókat, a kobzos énekmondókat, illetve a szintén nagy hagyományú vásári bábjátékosokat. 

Egyre többet kísérletezünk egy a hazánkban még egyedülállónak számító bábtechnikával, ahol a bábos a maga által életre keltett bábjával lép kapcsolatba, egyszerre akár négy- öt szereplőt személyesítve meg. 

Nagy öröm számunkra, hogy e különleges játékmódon keresztül sikerül a gyermekek mellett a felnőtt közönséget is megszólítanunk.

IMG_1740_magart
DSC01970 copy
színházunkról

Zsámbéki Zsöllyekert

Hatalmas mérföldkő színházunk életében, hogy tíz évnyi előkészület után létrehozhattuk saját zsámbéki szabadtéri játszóhelyünket a 800 éves, romjaiban is fenséges Zsámbéki Öregtemplom szomszédságában.

Zsámbéki Zsöllyekertünk 2023 pünkösdjén, egy négy napos örömünnep keretében nyitja meg először kapuit a kedves Nagyérdemű előtt.

Persze attól, hogy némiképp gyökeret eresztettünk, vándorlásainkkal mégsem hagyunk fel. Továbbra is vendégeskedünk kőszínházakban, művelődési- és faluházakban, iskolákban, óvodákban, szabadtéri rendezvényeken, de egészen eldugott, érintetlen természeti vidékeken is.

Választott utunkon nap mint nap megerősít bennünket a közönségünktől kapott szeretet, s a számos szakmai elismerés.