Skip to content Skip to footer
szabad-tér

Zsámbéki Zsöllyekert

Hatalmas mérföldkő színházunk életében, hogy tíz évnyi előkészület után létrehozhattuk saját zsámbéki szabadtéri játszóhelyünket a 800 éves, romjaiban is fenséges Zsámbéki Öregtemplom szomszédságában.

Zsámbéki Zsöllyekertünk 2023 pünkösdjén, egy négy napos örömünnep keretében nyitotta meg először kapuit a kedves Nagyérdemű előtt.

A nagy sikerre való tekintettel 2024. Pünkösdjén ismét várjuk drága Közönségünket!

Persze attól, hogy némiképp gyökeret eresztettünk, vándorlásainkkal mégsem hagyunk fel. Továbbra is vendégeskedünk kőszínházakban, művelődési- és faluházakban, iskolákban, óvodákban, szabadtéri rendezvényeken, de egészen eldugott, érintetlen természeti vidékeken is.

zsambeki_zsollyekert_3
Zsámbéki Zsöllyekert

Programajánlataink

A Zsöllyekert nyári előadásai

Zsámbéki Zsöllyekertünk 2023. pünkösdjén, egy négy napos örömünnep keretében nyitotta meg először kapuit a kedves Nagyérdemű előtt!

A nagy sikerre való tekintettel 2024. Pünkösdjétől idén is  várjuk drága Közönségünket a nyár folyamán izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal!

zsambeki_zsollyekert_2
meselo_meheszet_zsambeki_zsollyekert
Zsámbéki méhes

Mesélő méhészet

Méhészeti szezonban, áprilistól szeptember végéig, méhészetem kapuja nyitva áll az érdeklődő kisebb csoportok, iskolai osztályok, táborozó fiatalok, pedagógus közösségek… stb előtt.

Előre egyeztetett időpontban az ide látogatóknak lehetősége nyílik közelről bepillantani a méhek lenyűgöző életébe. 4-5 fős csoportokban, méhészruhába öltözve, kaptárt bontunk.

asztalra

Zsöllyekertünk teraszán termelői vendégasztallal is várhatjuk a hozzánk látogatókat.

Különlegessége az itt termelt mézeinknek, hogy a pergetéskor már azonnal, kaptármelegen szűrjük, így elkerüljük a melegítést. Az ilyen formán, hidegen kezelt méz megőrzi minden beltartalmi értékét.

Örömömünkre szolgál, hogy eme eljárás mind a vevők, mind pedig a méhész szakma elismerését is kiérdemelte. Az elmúlt években Magyarország legnagyobb méhészeti megmérettetésén, a Gyulai Mézfesztiválon mézeink több ízben arany- ezüst és bronz minősítést kaptak.

Természetesen mézeink helyben megvásárolhatóak, kérem érdeklődjenek elérhetőségeinken.

Zsöllyekert új
Zsámbéki Zsöllyekert

Kapcsolat

2072 Zsámbék, Zártkert 3413/1

Kérjük, hogy autójukat minden esetben a Zsámbéki Romtemplom melletti „Zsámbéki Temető Parkolóban” hagyják, s onnan gyalogosan közelítsék meg szabadtéri színterünket. Megértésüket köszönjük.